Kindeorpvang PIKO
Logo kinderopvang PIKO
  • PIKO 100% flexibel!
  • PIKO 100% flexibel!

Locatie Poelkids

Terug naar de Vestigingenpagina

Kids & Ko Kids World Poelkids

In de nieuwe wijk Poelgeest hebben wij een zeer ruim pand tot onze beschikking met een prachtig groot speelterrein. Het pand bevindt zich onder het appartementen complex Clusiushof, op nr 11. Wij zijn het enige kinderdagverblijf in de wijk en verzorgen opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar, en bieden de kinderen alles wat ze nodig hebben om zich te ontwikkelen en lekker te genieten. Het nieuwe gebouw is licht, sfeervol en gezellig ingericht, net als thuis. We hebben in het midden van onze locatie een centrale grote woonkeuken waar iedere groep gebruik van kan maken. In onze gezellige keuken worden ook vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op alle groepen worden gelijkertijd met dezelfde thema's gewerkt, iedere groep doet dit op zijn eigen niveau.

(vergroot virtuele rondleiding)

Kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar)

Het kinderdagverblijf bestaat uit 2 groepen, de Ukken en de Hummels, voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar en 2 groepen, de Bengels en de Binken, voor de 2-3 jarige. De groepen zijn bewust wat kleiner, zodat de kinderen zich rustig en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en persoonlijke aandacht krijgen.

De 2 afzonderlijke ruimtes van de Ukken en de Hummels zijn mooi ingericht met veel licht en met een speciaal aanbod van speelgoed voor onze allerkleinste kinderen. De verzorgingsruimte en de slaapkamers zitten direct aan de speelruimte waardoor de kinderen lekker dichtbij zijn en toch afzonderlijk kunnen slapen. Buiten hebben ze een eigen afgesloten buitenspeelplaats, afgezonderd van de grotere kinderen, zodat ze veilig en ongestoord op eigen niveau kunnen spelen. Het is een heerlijke speelplek met een kunstgrasveldje, maar toch direct contact met de grotere kinderen die er naast spelen, zodat als ze er aan toe zijn daar soms ook even kunnen spelen. De vaste pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat uw kindje heerlijk op zijn/haar gemak kan genieten van alle fijne momenten op de opvang en dat zij zich goed ontwikkelen om, als zij er klaar voor zijn, de overstap te maken naar de peutergroep.

De lokalen van de Bengels en de Binken, liggen niet direct naast de babygroepen. De peuters kunnen daarom meer geluid en bewegingen maken bij hun spel, en hoeven hierdoor niet altijd op te letten kunnen omdat er baby's in de buurt zijn. Zo kunnen ze heerlijk opgaan in hun eigen spel. De peutergroepen hebben een eigen dagprogramma. In het programma wordt er aandacht besteed aan de voorbereiding op school en ze leren diverse dingen om zich goed te ontwikkelen. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid tot vrijspel met een aanbod van speelgoed wat op hun leeftijd is toegespitst. Zij kunnen zich hierdoor spelenderwijs verder ontwikkelen. Buiten is er een groot afgesloten speelterrein waardoor zij lekker veilig volop kunnen genieten van het buiten zijn en het buitenspeelgoed. Als het slecht weer is hebben de peuters ook nog een gymzaal tot hun beschikking. Deze wordt na 15:00 door de BSO gebruikt maar als zij er overdag niet zijn dan kan er door de peuters heerlijk gerend en gespeeld worden zodat ze ook lekker hun energie kwijt kunnen als het buiten regent.

Peuterspeelzaal (2 tot 4 jaar)

Als u graag uw kind wilt laten spelen met andere kinderen van gelijke leeftijd, kan u uw peuter naar onze peuterspeelzaal brengen. De peuterspeelzaal heeft een eigen ruimte met maximaal 8 kinderen. Uw peuter heeft hier volop de gelegenheid om vriendjes en vriendinnetjes te maken en gezamenlijk door middel van echte peuteractiviteiten zich goed voor te bereiden voor de grote stap naar de basisschool. De peuterspeelzaal is geopend van 8:30 - 12:00.

Buitenschoolse opvang (van 4 tot 13 jaar)

De kinderen van de buitenschoolse opvang worden lopend van de OBS de Vogels opgehaald. We starten de middag met eerst gezellig samen iets drinken, te eten en volop gelegenheid om met elkaar over de dag te praten en te lachen. Hierna kunnen de kinderen vrij spelen of meedoen met een van de aangeboden activiteiten. Maar ze kunnen ook kiezen om in de gymzaal of buiten te spelen. De oudere BSO kinderen (9-12) hebben op de eerste verdieping hun eigen ruimte waar zij zich met hun eigen leeftijdgenootjes gezellig kunnen kletsen of chillen. Aan het einde van de dag wordt er door alle kinderen gezamenlijk opgeruimd en gaan we nog een keer rond de tafel met wat te drinken en te eten.

Voorschoolse opvang

De Poelkids verzorgt de voorschoolse opvang voor de basisschool de Vogels. Onze opvang begint om 7.30 uur. Tijdens de voorschoolse opvang zorgen we voor een rustig en gezellig begin van de schooldag. Daarna brengen wij uw kind naar zijn of haar eigen klas.

De voorschoolse opvang is af te nemen in combinatie met een BSO-contract. De tarieven vindt u bij onze tarievenlijst. De opvanguren voor de voorschoolse opvang komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Contactgegevens Locatie Poelkids

Clusiushof 11
2341 PT Oegstgeest

T: 071-5652965
E: poelkids@kinderopvangpiko.nl

Contactpersoon:
Daphne Wolters

LRK - nummers:

  • BSO: 8175.02.981

  • KDV: 9692.53.357

Inschrijfformulier Poelkids

Wijzigingsformulier PIKO

GGD rapport BSO Poelkids
GGD rapport KDV Poelkids

Klik hier voor route naar Poelkids.
Route naar PIKO Clusiushof

Kinderopvang PIKO© 2001-2017
Volg ons op Facebook:
Volg Kinderopvang PIKO op Facebook!